2011. június 28., kedd

Cukkini tócsni :))))

Mostanában nem írogattam túl sokat.

A párom nekiállt pár hónapja a paleo étrendnek, amit aztán módosított és mostanra már húst sem eszik. Igazából elég kevés dolgot fogad mostanában ételként a testébe. Azt mondja, hogy sokkal jobban érzi magát, ami nagyon jó, sőt az is, hogy 17,5 kg-ot sikerült fogynia, de mivel alig eszik valamit, így elég nehéz dolgom van az ételek megalkotásánál. Elvégre nem ehet éjjel-nappal nyers zöldséget és gyümölcsöt, továbbá tonhalkonzervet.

Szegény, amíg készültem a vizsgámra nem nagyon evett mást. Mostanra bepótoltam és már éppen gondolkoztam, hogy mit is gyártsak már megint AZURAMnak vacsira, amikor olvastam Pipacs oldalán a cukkini fasírt / tócsni receptjét Pipacs blogjáról és rájöttem, hogy ez majdnem minden szempontból tökéletes, mert ugyan lisztet nem eszik, de a zabliszt még belefér, így azzal készítettem el. Így az állaga miatt pogácsát nem lehetett formázni belőle, de lehetett kanállal belemerni a serpenyőbe és szétlapítva kisütni. Hát megmondom őszintén, amikor lemeóztam nagyon meglepő dolgot tapasztaltam. Isteni lett. Írta Pipacs, hogy fokhagymás tejfölbe mártogatja, hát nekem nem volt, de így is tuti lett. Én csak a lisztet változtattam rajta. Szerintem legközelebb zabkorpával próbálom ki, hátha az jobban felszívja a nedvességet, de így is nagyon jó lett.

Szóval köszönöm Pipacs, hogy felhívtad erre a finomságra a figyelmemet :)))

Paleos cukkini tócsni


Két közepes cukkinit, a sajtreszelő nagyobb lyukú reszelőjén lereszeltem, majd megsóztam. Állni hagytam kicsit, majd a levét kicsavartam, hozzáadtam 1 tojást, és kb. 5 evőkanál zablisztet, gondolom paleosabb liszttel is működik, sót, borsot, és egy gerezd fokhagymát. A zabliszt miatt nem lett elég sűrű, így az állaga miatt csak kanállal belemerni a serpenyőbe és szétlapítva kisütni. Nagyon egyszerű volt, nem ragadt le és könnyű volt megfordítani is. 
 Hát megmondom őszintén, amikor lemeóztam nagyon meglepő dolgot tapasztaltam. Isteni lett. Én csak a lisztet változtattam rajta. Szerintem legközelebb zabkorpával próbálom ki, hátha az jobban felszívja a nedvességet, de így is nagyon jó lett.


Kiszámítoltam, hogy 1 szeletben az olajat is beleszámítva 110 kcal van, hát én eztet:))) ebédeltem ma és nagyon finom volt. Bár vacsira már nem igazán fog beleférni. Sajnos az az egy baja van ennek az éteknek, hogy nem túl kiadós, így szerintem a párom egy ültő helyében be fogja falni, pedig 80 dkg cukkiniből csináltam...

Én csinálgatom a fogyózást, sajna sporttal nem vagyok igazából pertuban, főleg mióta leestem a lépcsőn a múlt héten és a lábam egy kisebb elefánt lábáéval vetekszik. Remélem hamarosan rendbe jön és akkor nem tudok már mire hivatkozni....

2011. június 5., vasárnap

Elértem a 87 kg-ot

Hát nem teljesen, de legalább, már 87-el kezdődik a kilóim száma. Ez már megtörtént pénteken reggel, de aztán úgy hozta a nap és a lánykám ballagása, hogy másnap egy kicsit többet mutatott a mérleg és ma reggelre állt vissza a 87,9 kg-ra. Tudom, hogy ez még inkább 88 kg, de olyan jó látni azt a hetes számot.

Ma csináltattam fotót a párommal és összehasonlítottam a 10 kg-al ezelőtti helyzettel és örömmel tapasztalom, hogy látszik a fogyás. Persze még messze vagyok a céltól, de már nem tűnik teljesen elérhetetlennek.

A fejem viszont nem tetszett a fogyásos képeken vagy nagyon törődött voltam reggel vagy nem tudom mi volt, de elrettentem a saját fejem láttán... Remélem lassan húzódik vissza a bőröm az arcomon is, mert nem szeretnék úgy kinézni a fogyás végére, mint egy shai-pei kutyuska.

A tegnapi éjszakánk egyébként rémes volt, mert a gyerkőc egész éjjel köhögött, de nagyon... Köztünk kötött ki és amikor nem ugatott szegénykém, akkor nagyon nyugtalanul aludt és egész éjszaka bokszzsáknak éreztem magam, szerintem a párom is. Az ágyunk 2 méter széles, de mind a ketten falvédővé alakulva aludtunk, mert a kicsikém egész éjszaka rugdosott és csikorgatta a fogát. Nagyon ijesztő ahogy csikorog a foga. Nem tudom ez ellen mit lehetne tenni, mert néha az az érzésem, hogy kihullik reggelre a foga vagy eltörik...

Remélem most már hamarosan jobban lesz. Sajnos rajtam is kijött a kórság gégegyulladás formájában, hangom az egyáltalán nincs. Ráadásul a meg nem gyógyult arcüregem is egyre jobban fájdogál. Eléggé legyengít ez a folyamatos tankönyv fölött ülés...Remélem már nem sokáig tart, ez tartja bennem a lelket....:)

Megyek is vissza tanulgatni, hogy mennyire utálom én az Európai Unió jogát :(((( és társait :)))


2011. június 1., szerda

Haladgatok

Fontolva, lassan, de remélem biztosan.

Ma reggelre 88,3 kg voltam, nagyon szeretném már, ha lentebb menne, de nem vagyok telhetetlen, hiszen ha lassan is, de megy lefelé a súlyom. Nem igazán mondhatom azt, hogy betartom szigorúan az étkezést, mivel a tanulás miatt lecsúszik egy kis csoki minden nap, de eddig ez nem akadályozta a dekáimat abban, hogy csökkenjenek, csak a mértéket kell betartanom.

Sajna a gyerkőc még mindig beteg, pénteken pedig ballag, nehéz ügy. Nagyon sajnálom szegénykét, mert menne az oviba, de nincs olyan jól.... Remélem gyorsan rendbe jön, mert a ballagást nem hagyhatja ki...

Nem írok most többet, mert a napjaim a tanulás, család, evés háromszögben zajlik, így nem túl eseménydús, hacsak az nem, hogy lassan megőszülök a tanulás okozta stresszbe :)))