2012. február 11., szombat

Paleózok rendületlenül...

... és egyre jobban belejövök. Most már napok óta csak olyan étel ment le a torkomon, amely az általam elhatározott keretekbe belefér.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik a finom ropogós héjú kenyér, de az már hiányzik egy ideje, mert nem igazán eszek ilyeneket mostanában, de ha mégis nagyon megkívántam, akkor főleg Db-ben ettem kis kacsazsírral és lilahagymával. Nem mondom most is be tudnám termelni, de nem fogom, mert próbálok kitartani.

Már nem gúnyolódik az uram, mert látja, hogy komolyan gondolom, inkább tanácsokat ad, bár ezek inkább arra vonatkoznak, hogyha kívánod az ételt egyél, mindegy hány óra van..., ilyenkor általában gyümölcsöt tuszkol le a torkán. Ez a gyümölcs gyakran a banán, mert hát a fogyózásba, kcal diétába nem annyira fér bele a magas kal., és ch tartalma miatt, de ebben az étrendben ez nem számít, mert a banán rendkívül egészséges és laktató gyümölcs.

Mára már én is el vagyok kevesebb kajával, pedig eleinte sokat ettem, de valahogy csökkent sz étvágyam, nem értem, hogy miért van, de örülök neki. 

Persze ez az étrend szinte állandó főzést és rengeteg kreativitást igényel, ez utóbbinak még nem vagyok maradéktalanul a birtokában. Most leginkább azokat készítem el, amelyekhez nem kell túl nagy átalakítás. Az elmúlt napokban, amíg nem írtam főztem pl. reszelt csirkemájat karfiolpürével (kicsit krumplipüré fílingje van), persze nem teljesen olyan, mint a krumpli, amit pedig imádok, de mivel azt sem nagyon eszek, ezért ez jó alternatívának tűnt. Tudom, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt, de azért örülök, hogy ezt összehoztam. 
Tegnap pl. halászlevet csináltam sűrítményből és friss halból, isteni lett. Persze ezt ettük tegnap és ma is, szerencsére a férjem nem az a válogatós típus, megeszi 2-3 alkalommal ugyanazt az ételt.

A diókenyér is napi eledelünk lett, nem ez a legigazibb kenyér, de legalább tudsz valamit kenyér gyanánt enni. A felvágottakat is próbálom kerülni, kivéve a kolbászt, szalonnát. Persze a szalonna ritka vendég, mert azt nem hiszem, hogy nagyon egészséges lenne, bár lehet, hogy tévedek. A felvágottakat és a túrókrémeket (amit imádok, így nem mondok le végleg róla) helyettesítem mindenféle zöldségkrémmel, tojáskrémmel, tonhalkrémmel, szóval próbálok variálgatni.

Mindezeken felül rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszünk (bár én ezt kevesebbet, mert nem mindegyik nyers zöldért rajongok), most a fekete retket vetem be, azt nagyon szeretem.

Minden esetre a súlyom, ha nem is olyan gyorsan, mint a kcal számolós diétával, de azért halad lefele, mindamellett, hogy pl. tegnap este 10 körül is benyomtam egy banánt és jól esett.

Számszerűsítve 88,9 kg-ot mutatott ma reggel a mérleg. Valószínű, hogy keddig nem állok rá, mert ma megérkezett a mikulás, így szerintem nem sok értelme van.

Leírom a mai kajámat, ami nem volt túl változatos, mert orvosnál ültem rengeteget.
Reggeli: 2 banán
Tízórai: 1 bögre tea
Ebéd: halászlé, 1 kis szelet diókenyérrel
Uzsonna: mandula és datolya (sima aszalt, olyan édes, mint a méz...)
Vacsora: 1 fél sz diókenyér, pár falat bacon, uborka + egy késő esti banán :(((

Holnapi terv a tökfőzelék, gombaleves, pulykacomb pörkölt lesz vele melóm. Lehet, hogy a gombaleves kimarad, bár azt nagyon csípjük csak, hát azt tejföllel szoktam, majd meglátom mi lesz belőle...

Az édesszájúságom is ki lesz elégítve, ha nem is holnap, de nézek valamilyen Pocakpannás receptet, aki isteni paleo sütiket gyárt és csak a nyálamat csorgatom.

A kislányom is csinálja velünk valamennyire, nem főzök neki kifejezetten külön, csak ha nagyon haragban van az adott napi étellel. Pl. a halászlevet utálja, így készült neki ma lasagne, egyébként meg a suliban eszik olyat is amit itthon nem igazán készítek. Persze a csaj a legnagyobb gyümölcs és zöldség fogyasztó a házban...

Most lassan megyek feküdni, mert kiesik a szemem :)))

1 megjegyzés: