ÚÚÚÚtálom!!!, de nagyon, remélem minél hamarabb felszárad, mert lassan nem csak sár, hanem kis tavacska méretű pocsolyák is színesítik a képet. Mondtam is az uramnak, hogy lassan csónakkal fogunk közlekedni a bejárati ajtó és a kapuk között. Ez egyébként borzasztó, mert mondjuk nagy műgonddal kipucolom a csizmámat és addig tart, amíg el nem érem a kaput, mert azon a részen konkrétan elsüllyedünk...
A párom ma reggel letett egy pár deszkát a kapu környékére, hát a nagykapu környékén ez elég érdekes lett, mert utána ráállt és majdnem hanyatt esett akkorát csúszott a sárban a deszkán :)) Szóval izgalmas közlekedni. Már kitaláltam, hogy szatyrot húzok a lábamra és az utcán leveszem. Csak utána hova tegyem ezt a csodás állapotú zacskót, áááááááhhhhhhhh :D
Egyébként most reménykedem, mert fúj a szél és viszonylag langy idő van, így hátha pár nap alatt felszárad ez förtelem és már nem olyanok leszünk, mint a varacskos disznók, ha megközelítjük a kaput :))))
Visszatérve a hétvégére, megyünk a barátainkhoz, akik szintén paleoznak, de ők már 2 éve és náluk mindig valami különlegesség készül. Kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz a menü. Én készítek kókuszos-datolyás golyót.
Remélem lesz lehetőségünk egy kicsit csavarogni ebben a jó időben, mert nagyon rám férne egy kis friss levegő.
Visszatérve a kajálásra.
Ma kipróbáltam a paleos rántott csirkecombot, hát nagyon finom lett, próbáltam lightosítani (szép szó :)), és még azt is, hogy ropogós legyen a külseje.
Ötleteltem, hogy miből készítsem a panírt, mert nem akartam még zablisztet sem használni. Így maradt az amit itthon találtam. Végül az alábbi kotyvalék lett belőle:)) Ötleteket egyéb paleos blogokról gyűjtögettem, nagyon köszönöm azokat a szerzőknek.
Rántott csirkecomb másképp
Kicsit túlontúl is napsütötte rántott csirkecomb :)) |
Szóval a csirkecombokat besóztam, először őrölt szezámmag és őrölt napraforgó keverékébe forgattam meg (70-30%) arányban, aztán tojásba, majd újra ez előbbi keverékbe. Végül egy vékonyan kizsírozott tepsibe fektettem és a combok tetejét megöntöztem egy kis olvasztott kacsazsírral, majd alufóliával lefedtem és közepes lángon fél óráig sütöttem. Ezután levettem a fóliát és mind a két oldalán sütöttem még 7-8 percig, majd mindkét oldalát megpirítottam. Nem tudom pontosan mennyi magot őröltem meg, erősen saccra ment. Kicsit túl pirítottam, de egyébként isteni lett. És ami a legjobb nincs olajszag a lakásban és mégis isteni lett az íze, finom omlós és a panír rétegtől kicsit különlegesebb lett az íze.
Szívesen ettem volna uborkasalival, de végül görög saláta készült hozzá. Összességében egy isteni ebédet alkottam és még meg se gebedtem a melótól, mert a legjobban a tűzhely mellett álldogálást utálom a készítésében közvetlenül az olajszag után... Csak azt sajnálom, hogy eddig nem sütőben sütöttem a rántott husikat, még ha rendes panírral készül akkor is. Rá fogom beszélni anyukámat, hogy próbálja ki, mert ő 8 embernek szokott rántani és ehhez kb. 1 l olajat használ el...Ehhez nincs mit hozzáfűzni...
A végeredmény fent látható és a szívemet melengeti, hogy egy kis napsütést is sikerült becsempésznem a blogba.:))
Lehet, hogy nem kevés a kal. tartalma, ebből a csirkecombból 2 db volt kb. 350 kcal, ami szerintem ebédre nem olyan vészes, főleg nem görög salival.
Örülök, hogy megsütöttem. Nem mondom, hogy állandóan ilyet fogunk enni, de azért néha belefér.
A mai délutánunk még izgalmas lesz:) MA lesz a farsang a suliban és az egész osztály pingvin lesz, alig várja már a kiscsajszi :)) Megyünk megnézzük a leányzót és jót fogunk bulizni. :)
Hűűű ezt ki fogom próbálni!!! :) Köszi!!
VálaszTörlésÖrülök, ha kipróbálod, nekem nagyon bevált. Kicsit féltem tőle, de kár volt :))
VálaszTörlés